
igår gjorde jag mat som de flesta verkade tycka var jättegod. jag vill härmed ta initiativ till en ny tradition som går ut på att man visar upp och berättar om den mat man gör. recept behöver inte vara exakta eller pretto. bara man talar om nånting om vad som är i och vad man har gjort. här är mina
Allting-biffar med rotfrukter och sommarsås:
jag klyftade morötter och potatis, fyllde en plåt, ringlade över timjanolja + salt, peppar, oregano....
in i ugnen på 180-200 grader i typ 30-40 mnuter
i biffarna: några nävar sojafärs (svällda i kokat vatten i några minuter) lite kidneybönor, en halvliter morot/äppelriv från juicepressen, ett par dl majsmjöl, senap, sambal oelek, chili, salt osv
mixade så gott det gick och blandade för hand. fixade konsistensen med havrgryn och mer majsmjöl. stekte i mycket olja på ganska hög värme. (OBS! den stora plattan är GALEN! den kan verkligen bara Av och BurningDownTheHouse - inga mellanlägen!)
såsen var sojayogurt och sojagrädde, en halv burk vego-rom, lite hackade frysta örter, senap, salt och lurig fisk-krydda från Öland.
efterrätten var en vändpunkt i livet; halva på fruktsallad var tokgott; upptäckte att halva smakar om maränger. kommer numera att vilja ha halva på allt; glass, grädde, pannkakor, tårtor...
hoppas ni oxå orkar berätta vad som är i er mat. kram på er kollisar!
No comments:
Post a Comment